İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus Sinemasından 22 Seçkin Örnek 22. Randevu İstanbul Film Festivali'nde

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 22.si düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 20-26 Aralık 2019 tarihleri arasında sinema severlerle buluşuyor. Festivalin bu yılki odağında Rusya var. “Rusya’ya Bak Dünyayı Gör” ve “Rusya’dan Kısalar” bölümleriyle seyirciye sunulacak filmler üretken Rus sinemacılarının 2018-2019 yıllarında çektiği ödüllü filmleriyle izleyicileri selamlayacaklar.

Festivalin “Rusya’ya Bak Dünyayı Gör” bölümünde yer alacak filmler; Sergey Kuznetsov’ın BOOZER / 7 AYYAŞ, Alexander Boguslavsky’nin ABIGAIL / ABIGAIL: SINIRLARIN ÖTESİNDE, Andrey Myshkin’in CURIOSITIES / KARŞIL AŞMALAR, Anna Yanovskaya’nın EXCITING LIFE / HEYECAN DOLU BİR HAYAT, Aleksandr Veledinsky’in IN THE PORT OF CAPE TOWN / BİR ZAMANLAR CAPE TOWN LİMANINDA, Konstantin Fam’ın KADDISH / DUA, Grigori Konstantinopolsky’nin RUSSIAN PSYCHO / RUS SAPIĞI, Ilya Maksimov’un THE SOUL CONDUCTOR / REHBER, Alexander Sukharev’in WATCH MY LOVE / İZLE AŞKIM ve Boris Gouts’ın WE LOOK GOOD IN DEATH / ÖLÜMDE DE GÜZEL filmleri biz sinema severlere adeta sinema şöleni yaşatacak.

Festivalin “Rusya’dan Kısalar” bölümünde ise bizi 12 film karşılıyor. Seçkide yer alan filmler ise Andrey Myshkin’in 302 BIS, Anna Kuznetsova’nın 628, Petr Fedorov’ın ELECTRIC CURRENT / ELEKTRIK, Denis Kudryavtsev’ın FAIR PLAY, Alexander Tsypkin, Ksenia Rappoport ile Pavel Kapinos’un FAREWELL, MY LOVE/ ELVEDA, BİR TANEM, Mikhail Arkhipov’un FUEL / BENZİN, Yaroslav Lebedev’ın LIVING IT UP / FELEKTEN BİR GECE, Andrey Korf’un LUCKY TICKET / UĞURLU BİLET, Victoria Runtsova’nın MOMMY’S CALF / ANNESİNİ ÖZLEYEN BUZAĞI, Igor Krasnikov ile Vakhtangi Khubutia’nın SHOT / AV, Mikhail Plotinsky’nin SON / OĞUL ve Natalia Kalenova’nın WINDOW / PENCERE.

Festivalde sinema sektörleri de bir araya gelecek. Rus-Türk Sinema Sektörleri Paneli ve Rus-Türk Yapımcılar Buluşması da Randevu İstanbul’un etkinlikleri arasında yer alıyor. “Film in Turkey” adıyla gerçekleştirilecek etkinlikte yabancı yapımcıların Türkiye’de çekim yapmasını teşvik edecek kanunda Yapımcılar Buluşmasında sunulacak.

Festival Afişinde Rusya’nın Renkleri

Randevu İstanbul’un bu yılki afişini Grafik Tasarımcısı Kemal Öktem’in hazırladı. Afişte Moskova’nın renkleri göze çarpıyor. Rusya’nın en görkemli simgelerinden biri olan bu başyapıtın renkleriyle seyirciyi sinemanın içine çekiyor.

Rus sinemasının önde gelen filmleri ve sinemaya yön vermiş klasikleri bizlere sunmak isteyen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 20-26 Aralık 2019 tarihleri arasında sinema severlerle buluşacak. 

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir