İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAHA, Salisbury University Art Galleries’e Davet Edilen Gülşah Mursaloğlu’na Üretim Desteği Veriyor

Ülkemizdeki güncel sanatı uluslararası arenada desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdüren SAHA, Maryland’deki Salisbury University Art Galleries’de 28 Haziran ile 8 Eylül arasında düzenlenen “Material Play” başlıklı karma sergiye davet edilen sanatçı  Gülşah Mursaloğlu’na üretim desteği veriyor.

“Material Play,” objelerin ve yapıtaşlarının elle tutulur varoluş olasılıklarını sorguluyor. Sergideki eserler, tasarlama, yapma ve kullanma eylemlerinin süreçlerindeki merak ve karmaşayı günyüzüne çıkarmanın yanı sıra objelerle hammaddeler arasındaki ilişkiyi aydınlatıcı bir şekilde öne koyuyor.

Günlük yaşamda kullanılan ve rahatlıkla ne oldukları anlaşılabilen organik ve inorganik malzemelerden, bir zamanlar işlevsel bir amaca hizmet etmiş lakin artık işlevsel olmayan bir şekle bürünmüş malzemeler içeren eserler, insan ile bu malzemelerin elde edildiği doğa arasındaki bütünleşik ve zamana dayalı ilişkiyi akla getiriyor.

Gülşah Mursaloğlu, Nathan Randal Green, Woomin Kim ve Jordann Wine’ın işleri, gözle görülür ve hayali kurulan duyuşsal bir deneyim aracılığıyla bu ilişkiye bir bakış açısı getiriyor.

An Operator with Measured Endeavors (Stretched Over), saklama ve bozulmayı engelleme amacıyla kullanılan bir malzeme olan silika jeli aracılığıyla zamanı manipüle ediyor. Böylelikle jelin zaman ve maddeyi şekillendirme potansiyelini inceliyor. Eser, birbirine dikilmiş lahana yaprakları ile bir küpün içini dolduran ve katman halinde dışarıya dökülen silika jeli arasında bir dönüşüm ilişkisi kuruyor.

Gülşah Mursaloğlu Kimdir?

Sanatçı Mursaloğlu 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisansını bitirdikten sonra School of the Art Institute Chicago’da yüksek lisansını tamamladı. Sanatçı eserlerinde, genellikle maddesellikle, maddenin iradesiyle ve hem insanların hem de diğer türlerin zamanla kurduğu ilişkilerle ilgileniyor. Uzun ve kapsamlı bir araştırma sürecinin sonunda ortaya çıkan yerleştirmeler, sergilendiği halleriyle stabil formlarda kalmıyor, sergiye yayılan süreçsel uzamlarıyla dinamik ve değişken sistemlere dönüşüyor. Sanatçının yakın zamanda katıldığı sergileri sıralamak gerekirse Bir İç Mekân Bahçesi, Depo, İstanbul (2018); Artificial Life, Chicago Artists Coalition, Şikago (2018); Other Hours, 601 Artspace, New York (2017); Kiralık Satılık, Protocinema, İstanbul (2017), Genç Yeni Farklı, Zilberman Gallery, İstanbul (2017), -on the bank of what river?, Roman Susan Gallery, Şikago (2017) ve Ground Floor Biennial, Hyde Park Art Center, Şikago (2016) bulunuyor.

SAHA Derneği hakkında

Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan ve çağdaş sanatı desteklemek amacında birleşen bir grup sanatsever tarafından 2011 yılında kuruldu. Dernek, Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak amacıyla, bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek veriyor. Evrensel değerlere saygılı ve demokratik duruşuyla, Türkiye çağdaş sanatı için özgür bir “saha” oluşturulmasını misyon ediniyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scan the code