İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SAHA Studio’da Sanatçılarla Çevrimiçi Sohbetler Başlıyor!

Bir sivil toplum kuruluşu olan SAHA Derneği’nin görsel sanatçı ve küratörlere araştırma, üretim ve etkileşim ortamı sağlamak amacıyla Beyoğlu’nda açtığı SAHA Studio, 1. yılını geride bırakırken sanatçı stüdyolarının kapılarını çevrimiçi olarak ziyarete açıyor. Mart ayından bu yana SAHA Studio kapsamında çalışan sanatçılar Kerem Ozan Bayraktar,  Borga Kantürk, Gülşah Mursaloğlu, Metehan Özcan  ve Dilek Winchester sanat pratiklerini ve SAHA Studio’da geliştirmekte oldukları projeleri paylaşmak için ilk kez izleyicilerle bir araya geliyor. 9 Eylül 2020 Çarşamba günü başlayıp 5 haftaya yayılan programda, her Çarşamba farklı bir sanatçının stüdyosunu çevrimiçi gezmek ve sanatçının davet ettiği bir sanat profesyoneli ve SAHA direktörü Çelenk Bafra ile sohbetine katılmak mümkün olacak.

SAHA Studio; davetli sanatçılara stüdyo ve ortak çalışma mekânı, araştırma ve üretim fonu sağlamanın yanı sıra geribildirim toplantıları, sanat programları, seminerler ve araştırma gezileri düzenleniyor. SAHA Studio’nun ilk dönemine katılan dört sanatçının ortaya koyduğu yapıtlar, Şubat ayında üç günlük bir kamusal programla sergilenmişti. Covid-19 nedeniyle 3 ay çevrimiçi faaliyet gösteren SAHA Studio’nun 2. döneminin ise Aralık ayında tamamlanması planlanıyor.

Söyleşi Programı şöyle:

TarihSaatSanatçı
9 Eylül Çarşamba18:30Borga Kantürkve Merve Ünsal
16 Eylül Çarşamba18:30Metehan Özcanve Huo Rf
23 Eylül Çarşamba18:30Kerem Ozan Bayraktar ve Nazlı Yayla
30 Eylül Çarşamba18:30Gülşah Mursaloğlu ve Hera Büyüktaşçıyan
7 Ekim Çarşamba18:30Dilek Winchester ve Naz Kocadere

Söyleşi programındaki her bir buluşmaya burada yer alan link üzerinden katılabilirsiniz.

SAHA Studio Mart – Aralık 2020 Sanatçıları:

Kerem Ozan Bayraktar (1984, İstanbul), Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde yüksek lisans ve sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan Bayraktar’ın çalışmaları fiziksel ve kavramsal anlamda çevre kurmak ile ilgilidir. Sanatçı, dijital görselleştirmeler, metinler, maketler, fotoğraflar, animasyonlar, gündelik nesneler ve grafikler kullanarak doğal ve yapay sistemlerin davranışlarına, tıkanma noktalarına, çöküşlerine, sınırlarına, mutasyonlarına ve onları kavrama biçimlerimize yoğunlaşır. Kerem Ozan Bayraktar, çeşitli kurumlarda dijital imgeler, sanat teorisi, fotoğraf ve baskı teknikleri üzerinde dersler vermekte, farklı mecralarda sanat metinleri yazmakta ve sunumlar gerçekleştirmektedir.

keremozanbayraktar.com

Borga Kantürk (1978, İzmir), Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde 1995-1999 yılları arasında Resim bölümünde lisans eğitimini tamamlayan sanatçı, küratör ve akademisyen. DEÜ, GSF resim bölümü yüksek lisans (1999-2003) ve ardından sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan Kantürk, Resim bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. KUTU taşınabilir sanat mekanının kurucularındandır (2002), K2 SanatMerkezi’nin kurucu ekibinde yer alan (2003) sanatçı bu mekânın proje direktörlüğü görevini 2004-2007 yılları arasında sürdürmüştür. Ayrıca, 6x6x6 İzmir kolektifinin (2017) ve KARANTİNA sanat mekanının kurucu üyelerindendir. (2018)

https://borgakanturk.tumblr.com

Gülşah Mursaloğlu (1989, İstanbul), Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimini bitirdikten sonra School of the Art Institute of Chicago’da yüksek lisansını tamamlayan sanatçı, çalışmalarında genellikle maddesellikle, maddenin iradesiyle ve hem insanların hem de diğer türlerin zamanla kurduğu ilişkilerle ilgileniyor. Kapsamlı ve uzun bir araştırma sürecinin ardından ortaya çıkan yerleştirmeler, sergilendiği halleriyle stabil formlarda kalmıyor, sergiye yayılan süreçsel uzamlarıyla dinamik ve değişken sistemlere dönüşüyor.

www.gulsahmursaloglu.com

Metehan Özcan (1975, İstanbul), Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimi aldıktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde Görsel İletişim Tasarımı üzerine yüksek lisans eğitimi tamamlamıştır. Çalışmalarında modernist mekânın varoluşunu ve temsiliyetini sorgulayan sanatçı, insanların çevreleriyle yaşadıkları yabancılaşmayı da göz önüne alır. Çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Metehan Özcan, İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

www.metehanozcan.net

Dilek Winchester (1974, İstanbul) Central Saint Martin’s College of Art and Design’da tamamladığı lisans eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi’nde heykel anasanat dalında Sanatta Yeterlilik derecesini aldı. 2013 yılından beri İstanbul Okan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Dilek Winchester’ın çalışmaları dil, çeviri, sözlü tarih, alfabe reformları ve duyguların ifade biçimleri üzerinedir. Araştırma konuları arasında edebiyat kanonu, alfabeler, alfabe reformu, Karamanlıca ve Ermenice harfli Türkçe romanlar bulunmaktadır. İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor.

SAHA Derneği ve SAHA Studio Hakkında
Bir sivil toplum kuruluşu olarak 2011 yılında hayata geçirilen SAHA, ülkemizin çağdaş sanat üretimini ve uluslararası tanınırlığını artırmak amacıyla kâr amacı gütmeyen uluslararası sanat projelerine karşılıksız destek veriyor. SAHA, kurduğu kurumsal ortaklıklarla yurtdışındaki misafirlik (residency) ve araştırma programlarına Türkiye’den sanatçı ve küratörlerin katılımını sağlıyor. Ayrıca, görsel sanat üretiminin sürdürülebilirliğini desteklemek adına Türkiye’deki bienallere, bağımsız sanat inisiyatiflerine ve sanat yazarlarına yönelik fon programları geliştiriyor. 2019 yılının Ağustos ayından bu yana faaliyette olan SAHA Studio, SAHA Derneği üyelerinin ve derneğin kurumsal destekçileri Abdi İbrahim, Garanti BBVA, Akfen Holding, Eczacıbaşı Holding, Karadeniz Holding ve Petrol Ofisi’nin yanı sıra As Teknolojik İnşaat, TEPTA Aydınlatma, Mine & Cem Bahadır, Ali Ahmet Kocabıyık, Ayşe Umur, Nurus, VitrA & İntema, Füsun Eczacıbaşı, Nesrin Esirtgen, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, Polisan Kansai Boya, Zeynep Tümertekin, Adel Kalemcilik, Petra Roasting Co., MGS Merkezi Güvenlik Sistemleri, BEK Tasarım ve A&B İletişim’in destekleriyle kuruldu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir