İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sakıp Sabancı Müzesi 2021 Yılı Öğrenme Programları Başlıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin ilgiyle ve beğeniyle takip edilen yetişkinlere yönelik Öğrenme Programları Ocak ayında “Bir Disiplin Olarak Sanat Tarihi: Başlangıcından İlk Büyük Ustalara” başlıklı seminerle devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Uşun Tükel’in anlatımıyla gerçekleştirilecek olan derslerde İlkçağdan 20. yüzyıla sanat tarihinin oluşumu ve disiplin haline gelişinin kilometre taşları incelenecek.

Ocak ayı boyunca her hafta cumartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan ve toplamda 4 haftayı kapsayacak eğitim programına katılmak isteyenler Sakıp Sabancı Müzesi web sayfasından kayıt olabilirler.

Prof. Dr. Uşun Tükel

1960’ta İstanbul’da doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Estetik ve Sanat Tarihi Kürsüsü’nden “Modern Heykel Sanatında Brancusi’nin Yeri” başlıklı lisans tezini vererek mezun oldu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden “Avrupa Sanatında Rengin Yeri ve Önemi” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. 1990’da aynı bölümdeki doktora çalışmasını, “Beyân-ı Menâzil’in Resim Dili. Bir Yapısal Çözümleme” başlıklı tezini vererek tamamladı. 2006 yılından bu yana İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır. AICA (Association Internationale des Critiques d’Art) Türkiye üyesi olan Tükel, araştırma ve yayınlarını çağdaş sanat, ikonografi ve görsel göstergebilim alanlarında sürdürmektedir. Prof. Dr. Uşun Tükel, 2011’de TÜYAP Artist Sanat Fuarı’ndan “Eleştirmen Onur Ödülü” almıştır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir