İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sanatçı Ezgi Uzun

Amerika’da yaşayan Türk sanatçı Ezgi Uzun’un hayatını ve sanat yaşamını merak ettik. Kendisi de biyografisini Gazete Sanat okurlarıyla paylaştı.

Ezgi Uzun kendini şu sözlerle ifade ediyor;

Ben Ezgi Uzun. Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümü mezunuyum. Tüm Amerika, sanat ve medya yolculuğum 22 yaşımda başladı diyebilirim. Mezun olmadan iki sene önce Esquire Magazine tarafından muhabir olarak işe alındım. Çok hırslı ve öğrenmeye açık bir gençtim. Mezun olana kadar iki sene boyunca dergicilik alanında çok güzel deneyimler edindim ve mezun olduktan sonra daha büyük işler yapmak adına New York’a taşınmaya karar verdim.

Kariyerim uzun bir süre medya alanında devam etti. New York’ta The FAKE Magazine adında online magazine ve video production şirketi kurdum. Başarılı göçmenlerin hayat hikayelerini anlatan röportajlar ve aynı zamanda şirketlere tanıtım videoları çekiyorduk. Bir gün Hyperrealist bir ressam olan Nick Sider’ın röportajını çektik ve kendisiyle arkadaş olduk. Muhabbet arasında kağıda çizdiğim çizimlerden çizgilerimin güzel olduğunu ve daha çok çizmem gerektiğini söyledi. Küçüklükten beri birçok çizimim ve tablom vardı ama ben bu konuyu hiç ciddiye almamıştım. Onun beni teşvik etmesiyle onun stüdyosunda bir şeyler karalamaya başladım. Daha sonra olayı dijital çizimlere döktüm ve günlük hayatla ilgili fark ettiğim komik şeyleri çizimlerle anlatmaya başladım.

Çizimler çoğalınca bunların markette nasıl tepki alacağını öğrenmek istedim ve New York Üniversitesi yakınındaki Washington Square Park’ta görücüye çıkardım. Öğrenciler tüm printlere bayıldılar ve çizimler sticker, keten çanta, tshirt olarak çeşitlenmeye başladı. Satışlar çoğalınca tüm çizimlerimi sokaktan sanat marketlerine taşımaya karar verdim. NY’un büyük marketlerinden Chelsea Market, Artist and Fleas gibi sanatçılara destek olan yerlerde satmaya başladım. Amerika’nın her eyaletinde küçük işletmelere ve sanatçılara destek olan marketler mevcut. Daha sonra San Francisco’daki marketlere katıldım ve 2021 sonu aldığım bir kararla Los Angeles’a taşınarak EZOLAND markamı burada büyütmeye karar verdim.

Aynı zamanda akrilik tablo boyamalarına devam ediyorum. Çizimlerim çoğunlukla abstract diyebilirim. Dijital çizimlerim genelde dünya dışı varlıklar, enteresan karakterler ve uzayla ilgili çizimler. Genelde sergilenecek yere göre farklı mesajlar içeren, farklı çizimler yapıyorum. Temeldeki hedefim insanlıktaki bilinci kullanabilme yeteneğini uyandırmak. Bilinç tüm evrenin temel tohumu benim için ve dünya üzerindeki bir çok sorun, bilinçsiz ve farkındalıksız zihinlerin gücü elde tutmasından geliyor. Çünkü bilincin kapandığı yerde egonun devreye girdiğini, bunun da her insanın, insanlıktan daha çok kendine hizmet etmesine yol açtığını düşünüyorum.

Şu an tüm sanatımı bir marka altında topluyorum. Farklı sanatçılarla işbirliği yaparak dünyanın belli  başlı sorunları hakkında çizimler yapıp, satışlarımın bir kısmını zorlu bölgelerdeki kadın sanatçı ve çocukları destekleyen kurumlara bağışlayan bir sistem kurmak amacım. Los Angeles’ta sürekli katıldığım sanat marketleri dışında, Turkiye’de dijital ‘Divine Love’ çizimim La Visione Art Gallery, Karl and Ein Gallery ve Pinelo Art Gallery ile Bulgaristan’da sergilendi.

Ayrıca Ekim 2022’de New York’taki Türk sanatçılardan oluşan ‘Anatolian Artist Festival’a katılacağım.

2 Yorum

  1. Arzu Altınçiçek Arzu Altınçiçek 30/03/2022

    Yaşıtın gençler gibi kolaya kaçmayan, zorluklarla mücadele edişine, isyanlarına ve kırgınlıklarına rağmen ısrarla duruşundan ve yolundan dönmeyen o ruhunla, gülüşünde içinden görünen çocuğu, kırmızı bir rujla güçlü bir kadına anında dönüştürebilen karakterini, renklerini seviyor ve takdir ediyorum. Hayatındaki hiçbir şeyin şans olarak önüne gelmediğinin uzaklardan da olsa şahidiyim. Azmin daim olsun. Başarılarının önü açık olsun ki, istediğin yerde oluşunu, gurur ve mutlulukla alkışlayalım. Keyifli bir röportaj olmuş, emeği geçenlere teşekkürler.

  2. Mine Mine 04/04/2022

    Gurur duyuyorum seninle 🥰💜

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir