İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sıla’nın yeni albümü “Şarkıcı”, dinleyicisiyle buluştu!

Türk Pop Müziği’nin en sevilen kadın sanatçılarından Sıla Gençoğlu’nun yeni albümü ‘Şarkıcı’ tüm dijital platformlarda yayınlandı. Sony Müzik Türkiye etiketiyle çıkan albümün prodüktörlüğü Sıla’ya ait. Sanatçının parçalara yazar olarak yine imzasını attığı ‘Şarkıcı’da Kalksın Uyuyanlar, Velhasıl, Sek, Başgan, Metelik, Yolcudur Abbas gibi 15 yeni şarkı yer alıyor.

Şiirle açılan ve şiirle kapanış yapan albüm ile kendi yazdığı şarkıları seslendiren sanatçının ozan yönü bir kez daha öne çıkıyor. Albümün çıkış şarkısı ‘Velhasıl’ın Bedran Güzel yönetmenliğinde çekilen klibi bu akşam (Cuma) Youtube’da yayınlanacak. Geçtiğimiz hafta albüme adını veren ‘Şarkıcı’ şiirinin klibi iki günde 1 milyon izleme rakamına ulaşarak önemli bir başarı elde etmişti.  

‘Şarkıcı’, yedinci solo albümünü çıkaran Sıla’nın müzikal birikimi ile Anadolu, dünya ezgileri ve ritmlerinin yansıması. Kendi topraklarımızdan başka kıtalara uzanan şarkılar, dünyanın zengin müzikal mirasına selam gönderir nitelikte. Sıla’nın altı yıl aradan sonra çıkardığı Şarkıcı’dan önceki albümü ‘Mürekkep’ 2016’da yayınlanmıştı.

Stüdyo kayıtlarında Türkiye’nin en başarılı müzisyenlerinin imzası bulunan yeni albüm Şarkıcı’daki parçaların adları ve sıralaması şöyle:

1. Şarkıcı

2. Kalksın Uyuyanlar

3. Velhasıl

4. Sek

5. Başgan

6. Ansızın

7. Arz

8. Sen Ağla

9. Yemyeşil

10. Suskun

11. Metelik

12. Öpücük ve Kurabiye

13. Mektup

14. Altango

15. Yolcudur Abbas

Bir yorum

  1. Dara Celik Dara Celik 13/07/2022

    Muhtesem bir ses , sair, besteci ve sanatin otesi sanatci.Herbir albumu bir oncekinden daha farkli ,kendini her sekilde dinletmeyi biliyor.Muzigi Sezen Aksunun bestelerini cagristirdigi soylenilsede her zaman icin farkliligini hissettirebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir