İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

 Sosyopolitik Dizi “Sherwood” BBC First Ekranlarında

BAFTA ve Emmy ödülleri adayı toplumsal savaş filmi “Brexit” ile tanınan ödüllü senarist James Graham’in kaleme aldığı altı bölümlük yeni sosyopolitik dizi “Sherwood” 19 Ağustos Cuma günü saat 21:00’da BBC First’te yayınlanacak. 

Modern İngiliz toplumundaki güçlü sosyopolitik temalara dokunan ‘Sherwood’; bölünmüş bir polis gücü, amansız bir suçlu yakalama mücadelesi ve otuz yıl önce kutuplaşmış Nottinghamshire halkına işkence eden bir katilin hikayesini konu alıyor. Senarist James Graham’in büyüdüğü Nottinghamshire’da geçen bu suç gerilimi, Graham’in bölge halkı ve tarihine olan aşinalığı ile gerçek hikayelerden esinlenerek hazırlandı. Nottinghamshire’ın maden bölgesi Ashfield’da gerçekleşen iki trajik cinayetin araştırılması ile başlayan hikaye, 1984 yılında yaşanan maden grevlerindeki olayları tekrar gündeme getirerek, bölünmüş toplumdaki tansiyonu yeniden alevlendiriyor. Hikaye büyük ölçüde, 1984’te yaşanan grevi denetlemek için ilçede bulunan yerel polis teşkilatından baş dedektif Ian St Clair ve bölgeye geri dönmek zorunda kalan Metropolitan Polisi Kevin Salisbury üzerine odaklanıyor. Ülke çapında büyük bir skandala neden olan casus polislerin İngiltere’deki tartışmalı konuşlandırılmasını da inceleyen ödüllü senarist Graham senaryo için; “Sivillere, madencilere ve her iki tarafta yer olan polislere odaklanarak sismik çatışmayı her açıdan incelemeyi hedefledim” diyor. Drama ilerledikçe, iki cinayetin etkisi, Nottinghamshire’daki grevin acı hatıralarını, özellikle grevci ve çalışan madenciler arasındaki farklılıkları tekrar canlandırıyor.

Sherwood’un kadrosunda dedektif Ian St Clair rolüyle The Walking Dead’den David Morrissey, Metropol polisi Kevin Salisbury rolüyle Robert Glenister ve eski madenci Gary Jackson rolüyle Alun Armstrong yer alıyor. Ayrıca dizi, İngiltere tiyatrosunun önemli isimlerinden Lesley Manville, Kevin Doyle, Lorraine Ashbourne, Clare Holman, Pip Torrens, Lindsay Dunken ve  Phillip Jackson gibi isimlerin desteklerini arkasına alarak yıldız kadrosu ile dikkatleri çekiyor.

Büyük beğeni toplayan BBC draması için ikinci sezonun çekileceğinin duyurusu yapıldı. James Graham bir kez daha kendi memleketinin çukur köylerinden ve çevresindeki kasabalardan ilham almaya çalışacak. Yeni sezon, Britanya’nın endüstriyel geçmişi tarafından yönetilenlerin yaşamlarını ve mirasını, “kırmızı duvar” kasabalarının topluluklarından hikayeler, sözde “casus polislerin” tartışmalı konuşlandırılması ve geçmişten gelen sismik dalgaların nasıl gelişebileceğini inceleme temalarına devam edecek.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir