İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tiyatrocu Merve Parlak ile Söyleşi

Perde Sanat Tiyatrosu oyuncularından Merve Parlak ile sanat yaşamı üzerine keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Merhaba Merve Hanım. Bizlere kendinizden bahseder misiniz?

27 Temmuz 1984 Ankara Doğumluyum. Gazi üniversitesi mezunuyum. Ankara’da ailemle birlikte yaşıyorum.  13 yıldır sağlık sektöründe tıbbi sekreter olarak çalışıyorum. Çok sıcak kanlı olduğumu ve çok güzel güldüğümü söylerler. Dost canlısıyım, sevdiğim insanlara çok değer veririm. Duygusal, merhametli bir yapım vardır.

Merve Parlak – Fotoğraf: Berke Topuz

Tiyatroya ne zaman ve nasıl başladınız?

Tiyatroya lise yıllarımda başladım. Üniversite okurken belediye tiyatrosunda kursiyer olarak devam ettim. Bu dönemde büyük şehir belediyesinin deneyimli hocalarından Bayram bey ve Cengiz beyden tiyatro eğitimi aldım. Sonrasında Devlet sanatçısı olan Andaç hocamızdan da sahne ve tiyatro eğitimi aldım. Uzun yıllar belediye tiyatrosunda oyuncu kadrosunda yer aldım. Yaklaşık tiyatroya 10 yıl ara verdikten sonra Perde sanat tiyatrosu kurucularından İbrahim Sevinç ile tanışıp yoluma perde sanat tiyatrosu ile devam ediyorum.

Merve Parlak – Fotoğraf: Tahir Erken

İstibdat Kumpanyası adlı oyunda hangi karaktere hayat veriyorsunuz?

İstibdat Kumpanyası oyununda ortaoyuncu takımında Arsini karakterine hayat veriyorum. Arsini’nin sert bir duruşu, erkek gibi tavırları vardır. Aynı zamanda çok renkli, enerjisi bol ve eğlenceli bir karakter. Ben Arsini canlandırırken çok eğleniyor ve bunu seyirciye yansıttığımı düşünüyorum.

Tiyatro yaşamınızın dışında nelerle ilgilenirsiniz? Hobileriniz nelerdir?

Tiyatro dışında Yürüyüş yapmayı, Gezmeyi, seyahat etmeyi, müzik dinlemeyi, kitap okumayı, eğlenmeyi ve kahkaha atmayı çok severim. Yardımlaşmayı ve yardım etmeyi çok severim. Tiyatro izlemeyi çok severim. Tiyatro dışında Yağlı boya ve Türk halk müziği korosuna gidiyorum.

Merve Parlak – Fotoğraf: Berke Topuz

Son olarak, tiyatro severlere neler söylemek istersiniz?

Tiyatro severlere şöyle seslenmek istiyorum. Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve tiyatrosuz kalmayın. Bu camiada bizi yalnız ve alkışsız bırakmasınlar. Sanatın her dalına her daim destek olsunlar.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir