İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uluslararası Amsterdam Belgesel Film Festivali (IDFA) Arşivini Açtı

IDFA, belgesel severleri belgesel film dünyasından en son ve en büyük yerli ve uluslararası eserlere tanıtan ünlü bir uluslararası film festivalidir. Çok sayıda harika filmi, sadık hayranları ve yetenekli film yapımcılarını bir araya getiren IDFA’da sunulan filmlerin hepsi, hayat hakkında olağanüstü hikayeler anlatıyor.

Her Kasım, Uluslararası Amsterdam Belgesel Film Festivali (IDFA) Amsterdam’ın şehir merkezini belgesel film hayranları için bir cennete dönüştürüyor. 1988’den beri düzenlenen IDFA, dünyanın en büyük belgesel festivalidir ve konferanslar, atölyeler ve 300’den fazla film ile dünyadaki yaşam hakkında hikayeler anlatır. Bazıları komik, bazıları dramatik ve hepsi türün sunabileceği en iyi konuları temsil ediyor. Gösterimler şehir genelinde gerçekleşir ve gece gökyüzünün altında bir film izleyebileceğiniz açık hava gösterilerini de içerir.


Festivalin amacı yaratıcı belgeselleri desteklemek ve bu belgeselleri olabildiğince fazla seyirciyle buluşturmak. Festival ilk ortaya çıkışında küçük bir festival olarak düzenlese de yıllar içerisinde gelişerek 11 güne yayılan 200’den fazla belgeselin gösterildiği festivalde yaklaşık 120.000 izleyici bu belgeselleri seyretmektedir. Uluslararası film programından ayrı olarak, değişik türler ve birçok Avrupa ve dünya filminin galaları, filmlerle ilgili tartışmalar, forumlar, çalışma toplantıları düzenlenmektedir.

Filmmor ve Documentarist gibi festivallerin de iptal kararı üzerine İDFA da dahil birçok belgesel arşivi kendisini salgın günlerinde evde kalanlar için online ortama açmış bulunmakta.

IDFA’nın online beglesel film arşivi için tıklayınız: https://www.idfa.nl/en/collection/free

Kaynaklar:
https://www.iamsterdam.com/en/see-and-do/whats-on/festivals/overview-film-festivals/idfa-international-documentary-film-festival-amsterdam
https://tr.wikipedia.org/wiki/Amsterdam_Uluslararas%C4%B1_Belgesel_Film_Festivali

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir