İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeşim Kale’den Yeni Kitap: Hikâyelerin Prensi

Sanat ve tasarımlarını, yeni kitabı “Hikâyelerin Prensi” ile taçlandıran sanatçı-yazar Yeşim Kale, kitap kapağını da resimlerinden biriyle yaptırdı. Kale’nin yeni kitabı Arısanat yayınlarına bağlı Hatıra Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Tasarım şehri Milano seyahati sonrasında, sanatını günlük hayatta kullanılan tasarım objelere de yönlendirecek olan sanatçı, döner dönmez müjdeli haberi okuyucularına duyurdu. İlk kitabı “Sultanların Aşkı” 2010 yılında diş hekimliği yaptığı sırada çıkan sanatçı ve yazar Yeşim Kale, o kitabında Hürrem Sultan’ı ve onun düşünce yapısını kurgulayarak anlatmıştı. İkinci kitabı “Hikâyelerin Prensi” ile yaşadığı, çevresinde ve sosyal medyada gözlemlediği gerçek olayları kurgu hikayelerle anlatıyor. Kimi zaman fantastik bir hikayede insanların içe dönük konuşmalarını işliyor, kimi zaman fütüristik bir hikayede geleceğin neler getirebileceğini ele alıyor.

Yeşim Kale “Hikâyelerin Prensi” adlı kitabı hakkında şunları söylüyor: “Mümkün olduğunca kolay okunan ve anlaşılan, kısa hikayelerle, kıssadan hisse ders almamızı sağlayan, hayatla ilgili bir şeyler öğreten bir kitap olsun istedim. Sıkı bir kitap okuyucusuyum ancak kalın kitapları yanımda taşıyamadığım için kısa zamanda okuyamıyorum. Bu yüzden yeni kitabımı, insanların koşturmacaları ve meşguliyetleri içinde bile okuyabilecekleri tarzda tasarladım. Çantalarında taşıyabilecekleri kadar hafif…

Fantastik ve fütüristik hikayelerin yanısıra, gerek kadınların gözünden erkekleri, gerek erkeklerin gözünden kadınları anlatan, günümüzde yaşanmış ama bu olayları yaşamış insanların tanınmaması ve rencide olmaması için etik açıdan dikkatli bir şekilde kurgulamaya gayret ettiğim hikayelere de yer verdim. Ayrıca kitap kapağında benim bir eserim var. Ara sayfalarda da yer verdiğim resimlerim, hikayeler arasında yazdığım şiirlerim mevcut…Eminim, ilgiyle okuyacaksınız.”

Yeşim Kale’ye başarılar diliyor ve kitap tanıtım toplantısını merakla bekliyoruz.

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir