İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeşim Kale’nin “Renkli İnsanlar, Siyah Beyaz Sözler” adlı sergisi Yeşim Kale Art Gallery’de açıldı!

Yeşim Kale’nin 5. kişisel sergisi “Renkli İnsanlar, Siyah Beyaz Sözler”, 7 Mayıs 2022’de Kuzguncuk Yeşim Kale Art Gallery’de bir açılış kokteyli ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İnsanlar, iç dünyalarında keşfedilmemiş bir kainat taşırlar. Herbiri rengarenk, herbirinin sıfatları ayrı ayrı ve hepsi de çok değerlidir. Ancak iletişim konusunda çok renk kullanmazlar. Gerek kendileriyle, gerek aileleri ve toplumla siyah beyaz kelimelerle konuşurlar. Onlara renklerinden söz etmezler. Çünkü anlaşılamamaktan korkarlar. 

İç dünyalarının renklerinin farkına varmış ve bunu gösterebilen insanlar azdır. Toplumsal baskı ve korkularına rağmen, bu renkleri, yetenekleri vasıtasıyla ortaya çıkarırlar. Resim, heykel, müzik, edebiyat vb sanatları işleri olarak benimserler ve iç dünyalarındaki soyut renkleri somutlaştırırlar.

Yeşim Kale, “Renkli İnsanlar, Siyah Beyaz Sözler” sergisinde metaforlarla insanların psikolojisini ve sosyal dünyalarını göz önüne seriyor.

***

***

Yeşim Kale’nin 5. kişisel sergisi “Renkli İnsanlar, Siyah Beyaz Sözler”, 7 Mayıs –  07 Haziran 2022 tarihleri arasında Kuzguncuk Yeşim Kale Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

 www.yesimkale.com

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir