İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

YKKSY – Online Canlı Etkinlik / Nefes Alamıyorum

Amerikalı romancı, aktivist ve oyun yazarı James Baldwin’in kitaplarının birçoğunu okurla buluşturan Yapı Kredi Yayınları (YKY), 16 Temmuz Perşembe günü saat: 18:00’da James Baldwin anısına bir söyleşi düzenliyor. ‘Nefes Alamıyorum’ adlı söyleşinin konukları Zeynep Oral ve Zeynep Miraç.

ABD’nin Minneapolis kentinde polis tarafından boğularak öldürülen George Floyd’un “Nefes alamıyorum” çığlığı tüm dünyaya yeniden ABD’li romancı, aktivist ve James Baldwin’i hatırlattı. İstanbul’a yaptığı ziyaretlerden birinde gazeteci Zeynep Oral’a “Buradayım çünkü kendi ülkemde nefes a-la-mı-yo-rum. Burada rahat nefes alabiliyorum” demişti Baldwin.

1960’lar Amerika Birleşik Devletleri’nde ırkçılığın ve ırkçılık şiddetin zirveye çıktığı dönemdi. İstanbul, Baldwin’in sığındığı liman oldu. Genç yazar Bir Başka Ülke ve Bundan Sonrası Ateş adlı çok satan kitaplarını burada tamamladı. 1970 yılında, John Herbert’in Fortune and Men’s Eyes oyununu Düşenin Dostu adıyla Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda sahneledi. Aralarında Zeynep Oral, Yaşar Kemal, Engin Cezzar ve Gülriz Sururi’nin de bulunduğu bir dost çevresi edindi.

James Baldwin’in kitaplarının birçoğunu okurla buluşturan Yapı Kredi Yayınları, 16 Temmuz Perşembe günü saat: 18:00’da James Baldwin anısına bir söyleşi düzenliyor. Nefes Alamıyorum adlı söyleşinin konukları Zeynep Oral ve Zeynep Miraç. Zeynep Oral, İstanbul yıllarında Baldwin’le gazeteci, çalışma arkadaşı ve dost olarak ilişki kurdu. Zeynep Miraç, Baldwin’in dostları ve çalışma arkadaşları Engin Cezzar ve Gülriz Sururi’ye çok yakın bir isim. Her ikisinin Baldwin’e ve onun mücadelesinin günümüzdeki izdüşümlerine dair söyleyecekleri çok şey var!

Söyleşiye (https://bit.ly/ykkscanlietkinlik13) linkine tıklayarak, Microsoft Teams uygulaması üzerinden katılabilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir