İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’da 1 Milyar Euro’luk Müze Soygunu

Dresden Şehrinde bulunan ‘Yeşil Kubbe’ isimli müzeden 18. Yüzyıldan kalma ‘Sachsen Eyaleti Devlet Hazinesi’ çalındı. Pazartesi sabahı gerçekleşen soygunda tarihi önemi büyük olan  ve paha biçilemeyen koleksiyondan 3 adet tarihi eser çalındı!

Polisin açıklamalarına göre güvenlik kamerası kayıtlarında 2 soyguncunun güvenlik tellerini kesmesi ve pencere camını kırarak içeri girdikleri görülüyor. Soyguncuların içeride direkt olarak çalınan parçaların bulunduğu bölüme yönelerek vitrin camını kurmaları doğrudan hedefe odaklandıklarını gösteriyor.

Devlet Sanat ve Tarihi eserler Koleksiyonları kurumu genel müdürü Bayan Marion Ackermann, çalınan eserlerin paha biçilmez parçalar olduğunu, aynı zamanda paha biçilemeyen bu parçaların satılmasının mümkün olmadığını, çünkü tarihi koleksiyonun bir bütün olarak değer ifade edeceğini belirtti.

Çalınan parçaların 1 adet elmas ve 2 adet pırlanta olduğu açıklandı.

Alman Bild Medya Organı eserlerin değerinin 1 milyar Euro civarında olduğunu belirtti. Polis soyguncuları yakalamak için özel bir komisyon oluşturdu.

Kaynak: https://m.tagesspiegel.de/gesellschaft/panorama/einbruch-in-gruenes-gewoelbe-in-dresden-videoaufnahmen-zeigen-zwei-taeter/25264732.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir