İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

II. Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivali'ne Başvurular Devam Ediyor

Hollanda’nın ilk ve tek Türk Kültür ve Sanat Vakfı olan Sanatolia tarafından organize edilen ve bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatro günü ile başlayıp 5 Nisan’da son bulması planlanan II. Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivali’ne başvurular devam ediyor.

Hollanda’nın tek Uluslararası Türk Tiyatro Festivali’ni organize eden Sanatolia, 6 yıldır Hollanda’nın siyasi başkenti Lahey de faaliyet gösteren ve 12 farklı sanat alanında eğitimler veren bir Türk Kültür Sanat Vakfı. Türk kültürü ve Türkçeyi yaşatmak için çaba gösteren Sanatolia, farklı cenahlardan ve coğrafyalardan çok geniş bir öğrenci kitlesine sahip. Hollanda da farklı organizasyon ve festivaller de de boy gösterip, Avrupalı Türk kimliğinin oluşumu açısından önemli işlere imza atan Sanatolia, Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivalini yaparak çıtasını bir basamak daha ileri taşımak istiyor.

Panel, söyleşiler, oyunculuk ve yazarlık atölyeleri yer alacak

İlki T.C. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca desteklenen festivalin 2.’si Hollanda izleyicisine geniş bir yelpazeyle yeniden merhaba demeye hazırlanıyor. Türkiye ve Avrupa da Türkçe tiyatro yapan pek çok ekip ve çok değerli yönetmen, yazar ve oyuncuları ağırlamayı planlayan festival de; 6 büyük oyun, 4 çocuk oyunu, Geleneksel Türk Tiyatrosundan oyunlar, panel, söyleşiler, oyunculuk ve yazarlık üzerine atölyeler yer alacak.

Festival Direktörlüğünü Sanatolia Genel Sanat Yönetmeni Tamer Barış Ülger’in, Festival Danışmanlığını Kulis Tiyatro Dergisi Yayın Yönetmeni Ayşe Şahinboy Doğan’ın üstlendiği festival bu yıl “Ustaya Saygı” ödülünü usta oyuncu Ahmet Yenilmez’e verecek. Festival, değerli sanatçılarımızı Türk ve Hollanda izleyicisiyle bir araya getirip, kültür ve sanatın uzlaştırıcı gücüyle Türk Tiyatrosunu Avrupa’ya tanıtma fırsatı sunacak.

Sanatolia, Türk Tiyatrosunu ve gelişimi uluslararası bir boyuta taşımak ve özellikle yabancı sanatseverleri Türk Tiyatrosu ile buluşturmak; Anadolu’nun kadim kültürel yapısını, Türk Tiyatrosunun bugünkü örneklerini tanıtmak ve kültürlerarası bir köprü oluşturmak amacıyla çıkılan bu yolda, Uluslararası Lahey Türk Tiyatro Festivali’nin kritik bir önem taşıdığı inancında.

Başvurular 5 Aralık tarihinde başladı ve 15 Ocak 2020 tarihinde son bulacak. 20 Ocak’ta festival komitesi tarafından seçilen ekipler açıklanacak ve festival programı böylelikle son şeklini alacak. Festival başvuru formu www.sanatoli.eu adresi üstünden dijital ortamda gerçekleşecek.

BAŞVURU ADRESLERİ

Stichting Sanatolia
E-mail: info@sanatolia.eu
Video ve görseller için “Wetransfer” kullanılacaktır.
Sanatolia Hollanda Türk Kültür ve Sanat Merkezi Adres :
Van Ostadestraat 225 2526 EV Den Haag Nederland / Hollanda

Festival Sorumluları
Tamer Barış Ülger ( Festival Direktörü)
(00 31) 659259441
Esma Çoban (Festival Genel Sorumlusu)
(00 31) 642338897
Ayşe Şahinboy Doğan (Festival Danışmanı)
(00 90 5326670535

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir